Tätä on Uutisharrastus

Harrastukseni aloitin vuonna 1983 ollessani vasta 8 vuotias. Tarkalleen ottaen keväisenä iltana 24.05.1983
 

SEURANTA:
Harrastukseen kuuluu uutisten katselu, kuunteleminen ja lukeminen. Edellämainittujen lisäksi uutisharrastaja katsoo kaikki mahdolliset dokumentit, keskusteluohjelmat sekä erikoislähetykset mukaanlukien eduskunnan tapahtumat ja tiedotustilaisuudet.
Lisäksi uutisharrastaja pyrkii pääsemään eri postituslistoille tavoitteena saada uutiskirjeitä, lehdistötiedotteita ja sekä muuta lehdistöaineistoa.

 

TUTKIMUS:
Uutisharrastaja tutkii ja tallettaa historiaa, tietoja ja taustoja jne... Uutisharrastukseen kuuluu myös ylläpitää päivittäistä uutispäiväkirjaa, tapahtumakortistoa sekä muita tietokantoja joilla helpotetaan tietojen käsittelyä ja käyttöä.

 

KERÄILYHARRASTUS:
-KIRJALLISUUS:Uutisharrastuksen vuoksi kaikenlainen tietopuolinen kirjallisuus on tärkeää siksi erilaiset vuosikirjat, vuosikertomukset, historiikit, käsikirjat raportit, luettelot ja katsaukset ovat uutisharrastuksen sitä tärkeää materiaa jolla täydennetään omaa tietokantaa.

-LEHDET: Kerään erilaisia ammattiliittojen lehtiä/julkaisuja, asiakas- ja sidosryhmälehtiä, tietopuolista aikakauslehtiä sekä ammattilaisille tarkoitettuja lehtiä. Myös erilaisten yhdistysten, seurojen, järjestöjen julkaisut kiinnostavat.

-Muut: Eri alojen vuosikertomukset,vuosikatsaukset, esitteet, kuvitetut ja kuvittamattomat tuotekatalogit sekä kaikenlainen markkinointi/mainosaineisto* kuuluvat myös keräilykohteisiin.

*) kynät, lehtiöt, ja muunlainen mainosmateriaali jne…

 

OPPIMIMINEN:
Uutisharrastajan hyviin ominaisuuksiin kuuluu kaiken omaksuminen, kielten oppiminen, kulttuureiden, tapojen ja erilaiset arjen sykkeen ymmärtäminen, Mielen siirtäminen aikaan, paikkaan ja olosuhteisiin on yksi hyve jolla yksityiskohdista tulee olennainen osa tutkimusta.

 

OMAKSUMINEN
Uutisharrastajan on omaksuttava täysin poikkeava päivärytmi. Valmius valvoa on aina oltava tiedostettuna. Täydellinen ja täydellä teholla toimiva multitasking on pakollinen taito. "Breaking News" on oltava iskostettu siten että uutisharrastaja ymmärtää sen merkityksen 24/7/365.